Slottsutflykter

Under Kristi himmelfärdshelgen passade vi på att beta av två slottsutflykter på en dag. Först bar det av till Villa Fridhem som hade öppet hus. Det mesta kostade pengar (choklad- och vinprovning m.m.), men detvar kul att kolla in deras SPA och trädgård. Historien bakom Villa Fridhem är också intressant, här har det ju bott riktiga prinsar och prinsessor! Villa Fridhem ligger vid Getå utanför Norrköping.

Vi åkte vidare till Löfstad Slott som har en lite längre historia än Villa Fridhem (från 1600-talet). Här har bl.a. Axel von Fersen d.ä. och d.y. bott. De har en mysig slottsbutik och ett värdshus i de trevliga omgivningarna. Vi gick en guidad visning som var intressant. Perfekt för en söndagsutflykt!


Kommentarer
Postat av: Caroline

Vad kulturella och duktiga ni är! Det där skulle jag vilja ta efter, men det är ju förstås lättare om man har en egen bil. Men kanske vi kan göra nån utflykt tillsammans i sommar. Det vore trevligt! Kram kram

Postat av: Elin

åh vad mysigt! utflykter är nästan det roligaste som finns :) jag ställer gärna upp som resesällskap, tycker vi borde hinna med några loppisar i sommar faktiskt :) kram på dig!

2009-06-05 @ 23:44:29
URL: http://www.vivevita.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback