Slottsutflykter

Under Kristi himmelfärdshelgen passade vi på att beta av två slottsutflykter på en dag. Först bar det av till Villa Fridhem som hade öppet hus. Det mesta kostade pengar (choklad- och vinprovning m.m.), men detvar kul att kolla in deras SPA och trädgård. Historien bakom Villa Fridhem är också intressant, här har det ju bott riktiga prinsar och prinsessor! Villa Fridhem ligger vid Getå utanför Norrköping.

Vi åkte vidare till Löfstad Slott som har en lite längre historia än Villa Fridhem (från 1600-talet). Här har bl.a. Axel von Fersen d.ä. och d.y. bott. De har en mysig slottsbutik och ett värdshus i de trevliga omgivningarna. Vi gick en guidad visning som var intressant. Perfekt för en söndagsutflykt!


Det blev rabarbersaft!

Det blev rabarbersaft av mina rabarber och citroner till slut. Jag blev förvånad själv att saften blev så god, jag har ju aldrig gjort saft förut. Receptet kan ni se nedan. Tack för tipset Carro om att frysa in saften i plastflaskor, att jag inte tänkte på det! :)Så här gör du:
1. Skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en rymlig gryta och lägg i rabarbern. Låt koka i ca 10 min.
2. Häll massan i en silställning att självrinna i 20-30 min.
3. Mät upp den avrunna saften och häll den i en rengjord gryta. Koka upp den på nytt tillsammans med sockret.
4. Tag grytan från värmen och låt den stå ca 5 min. Ta bort ev. skum. Tillsätt ev. natriumbensoat, utrört i lite av saften.
5. Häll saften i rena varma flaskor, äb

Ledig Söndag

Är en perfekt dag för att passa på att blogga lite. Det är skönt att släppa alla andra krav och bara göra det som man tycker är roligt!

I förmiddags gick jag en långpromenad runt stan. Att gå promenad kan jag verkligen rekommendera, man får tid att tänka, motionera och samtidigt vara ute i solen.

Jag passade på att plocka med mig några syrener som jag satte i en vas här hemma. De kommer att lukta underbart inom några dagar!


Vad ska det här bli?

Igår var jag hemma hos snälla jobbarkompisen Pia och hämtade rabarber. Kanske kan det bli rabarbersaft av detta? Först måste jag ge mig ut på stan och inhandla en silduk och lite annat, så får vi se vad det kan bli av det.

Leila Lindholms rabarbersaftrecept verkar snabbt och enkelt, men hållbarheten kanske inte är så lång?