Syltat och saftat...

Så här års är det dags att göra något av all frukt och bär som är mogna. I helgen passade jag på att koka lite svartvinbärssylt med päron och kanel. Har inte smakat på den ännu, men den doftar gott och konsistensen blev perfekt (tack vare syltsockret som jag köpt)! Dansukker har nämligen ett extremt smidigt syltsocker som innehåller både pektin och natriumbensoat så att sylten får rätt konsistens och håller bra.

Prova mitt recept!
Svartvinbärssylt med päron och kanel
ca 1 l
Ingredienser
1 l svarta vinbär
2 stora päron
1/2 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 kanelstång
 

1. Repa och skölj bären. Skala päronen. Skär dem i bitar.

2. Blanda vinbär, päron, vatten, strösocker och kanel i en gryta och sjud på svag värme under omrörning i ca 20 minuter.

3. Tag grytan från värmen. Skumma väl. Låt stå i 15 minuter.

4. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

PS: Jag har även lagt in svarta vinbär och brännvin som ska stå och safta till sig i 3 veckor. Det ska bli svartvinbärslikör... Eller creme de cassis.


Pyssla ihop ett eget presentkort!

Jag har fått upp ögonen på företaget Smartbox idé; Att ge bort upplevelser i present. Smartbox olika boxar (som innehåller en bok med förslag på ex. matupplevelser, äventyr, SPA-resor eller hotellvistelser samt ett presentkort på en sådan aktivitet) finns att köpa ex. på Åhléns. Min idé är dock att ta lite inspiration från ex. deras hemsida och göra ett eget sådant presentkort, kanske med 5 olika val av aktiviteter. Roligt, eller hur?

Perfekt för den som redan har allt.