På besök hos Design House Stockholm

I torsdags var jag på vårvernissage i Design House Stockholms snygga lokaler. De visade säsongens sortiment för profilhandeln, och det bjöds på snittar och mousserande...


Bild från Design Houses "kontor"

Som en liten gåva fick vi en "Rest Pillow" designad av Linnea Blomgren. Tyvärr så vet jag inte alls hur jag ska använda den. Har ni några tips? Den passar inte riktigt in i soffan direkt, så jag kanske får ha den på skrivbordet och luta huvudet mot när jag behöver en paus?

Rest Pillow

Andra prylar som jag gillar mer är vasen Focus som jag tror passar för alla sorters blommor och så den klassiska Block lamp, så snygga!


Bilderna kommer från Design House Stockholm


Tapeter som ger inspiration

Jag, liksom många andra, gillar Cole & Sons tapet Woods. Och jag har liksom många andra beställt hem tapetprov från Måleributiken som jag tänkte använda till att göra en tavla. Jag beställde ett annat mönster också som tyvärr var slut. Det blir nog superfint i sovrummet, jag gillar tapeter med organiska mönster, träd, blommor och kvistar.Jag har massor idéer just nu kring tavlor och mönster på kuddar m.m. Vi får se om jag får tid att förverkliga dem framöver...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av min vän bloggaren Madam Creative att skriva om 8 fakta/(o)vanor om mig själv på bloggen. Så efter några veckors funderande kommer här en lista:

1. Planering, planering, planering. Jag är en expert på att planera saker. Ibland kan jag planera saker som är helt onödiga att planera, exempelvis hur jag ska sortera kläderna i garderoben. Jag skriver listor, ritar upp skisser och skriver in i kalendern, men då kommer vi även på punkt 2 som blir:


2. Jag är rätt bekväm av mig. Så när jag har planerat alla mina aktiviteter utför jag bara dem som jag verkligen har lust med (nu pratar jag givetvis om min fritid, så funkar det ju inte på jobbet direkt). Så än så länge har jag inte sorterat kläderna i garderoben... Jag gör det senare...  :)


3. Som kontrast till att jag gillar att vara bekväm på fritiden så gillar jag att få saker att hända på jobbet, jag tycker att jag är bra på att få saker genomförda!


4. Till mina vanor hör också att jag gillar att ha blommor omkring mig. När det ser trist och tråkigt ut där hemma kan man alltid köpa hem fina blommor. Orkidéer i alla färger är naturligtvis en favorit eftersom de är så lättskötta. Annars är jag väldigt förtjust i julblommor och gillar att göra små grupper och liknande. Kanske borde börja praktisera detta under resten av året också...


5. Nu kommer jag till något som jag ogillar, och det är särskrivningar. Jag har svårt att förstå att folk inte förstår vilka ord som är ett ord och vilka ord som är två ord... Vissa säger att det är på grund av engelskan, men någon slags språkkänsla borde man i alla fall ha inbyggd tycker jag.


6. Nummer 6 får bli något positivt, jag är kreativ och har bra fantasi. Det tycker jag gör vardagen lite roligare.


7. Min fantasi gör att jag gärna gillar att drömma mig bort, och då är TV:n ett utmärkt medium för detta. Grey's Anatomy och andra sjukhusserier är av någon anledning intressanta för mig...


8. Jag har svårt att bli nöjd med saker som jag själv gör. Det är alltid något som jag tycker att jag kunde ha gjort bättre. Men innerst inne vet jag att jag är rätt OK ändå! :)


Mitt val av kuddarJag har länge trånat efter dessa kuddar från
Indiska. Lagom pris, och otroligt snygga! De finns i många olika färger för 199 kr/st. Jag fastnade för dessa mellangröna. I vår ska jag ha grönt hemma! Tack för era kommentarer på min fråga om val av färg sist! I dessa tider gäller det att hålla hårt i plånboken, så jag stannade vid två stycken istället för tre som jag hade tänkt från början.


Påskfjädrar

Skyltningen för påsk har börjat för fullt i butikerna. Nu är det faktiskt en månad kvar till påsk, men lite sugen blir man på att få pynta lite hemma. På Hellmans i Nyköping har de bland annat dessa kransar i vitt och svart som jag gillar...
Hoppas att våren kommer på riktigt snart så att man kan plocka in lite björkris och annat från naturen! Tycker att Husmusen hade gjort så fint med blåbärsris i en vas, jag gillar den gröna färgen!

Är det ok med plastorkidéer?

Orkidéer är oftast tacksamma att ha hemma, de klarar sig själva och är väldigt fina. Man blir glad av att ha dem i fönstret helt enkelt. Men man blir inte lika glad när de vissnar ner och liksom aldrig vill få nya blommor igen. Så sist när jag var på Blomsterlandet med syftet att köpa snygga orkidéer så var fatiskt de finaste orkidéerna jag hittade gjorda av plast med prislappen 59 kr/st. Jag köpte dem, och är nöjd med dem för jag vet att de kommer att blomma länge... :)