Partydekorationer till utomhusfester

Ska ni ha fest utomhus i sommar? Martha Stewart ger tips i bild och text på olika festdekorationer. Vissa är något avancerade medan andra är lättgjorda. Se här.

Jag gillar ljusslingorna med snäckor - för en fest med havstema.


Midsommartårtan - resultatet

Lägger in en bild på hur vår version av midsommartårtan blev. Den blev otroligt god också, den kan jag verkligen rekommendera. Dajmen i tårtbottnen bidrog mycket till smaken.

För oss blev det en lugn midsommar i år, lite grillat på kvällen. Vi avslutade med att titta på straffarna mellan Kroatien och Turkiet. Spännande!


Midsommardrömmar

Mina midsommardrömmar brukar sträcka sig till drömmar om desserter och maträtter. Jag är väldigt bra på att fantisera om just desseter och bakverk. Idag hittade jag ICA:s tidning buffé på jobbet, och fick direkt upp ögonen för midsommartårtan på s. 27. Mums! Det kan väl inte bli godare än en blandning av choklad, hallon och grädde?!

Se det mumsiga receptet här.

Tyvärr kommer jag nog inte att baka tårtan själv eftersom vi inte kommer att fira midsommar hemma hos oss. Hur kul är det att fira midsommar i en lägenhet? Det är mysigare att sitta på en altan någonstans, helst inglasad eftersom standardvädret brukar vara ca 10 grader och regn.

Apropå mumsiga recept vet jag inte om jag kan motstå att köpa Leilas A piece of Cake. Hon har även en del recept på sin hemsida att bjuda på. Man blir helt enkelt glad av att bara läsa hennes recept... :)

Jag vill lära mig virka!

Det ser så avslappnande och roligt (!) ut att virka tycker jag. Förra veckan när jag var inne på Designtorget hittade jag jättesöta små kit med virknål, garn och beskrivning i. Jag ångrar mig nu att jag inte köpte ett sådant när jag ändå var där. Man kan välja mellan grytlappar, liten matta och två olika korgar. Se här - De är jättecharmiga.
Ett alternativ för att lära sig virka är att låna/köpa en bok om detta. Jag har hittat två böcker på Bokus: Lär dig virka och Börja virka. Jag ser mig själv sitta och virka framför OS på TV i augusti. :) Så det kanske blir ett bokinköp. Synd att mormor bor så långt borta, hon skulle lätt kunna lära mig att virka utan en bok!


Tavlor och kort

Jag tycker om att rita (i datorn - är inte speciellt duktig på att rita för hand), och nu ska jag försöka att lägga mer tid på det. Ibland flödar idéerna och ibland står det still.

Idéer på bilder som jag ritar just nu är exempelvis en bild på kanelbullar som jag ska göra en tavla av till köket. Men ibland blir man lite tveksam - Bilder på kanelbullar på väggarna, är det verkligen snyggt!?  =)

Framöver kanske ni kommer att få se en del sådant här på bloggen. Än så länge får nu nöja er med en kanelbulle...

image47