Vackert från Sia

Jag ville bara visa vilka fina ljuslyktor som Sia har i sin kollektion. Jag kunde inte låta bli att köpa dem, trots att jag redan har ungefär 20 ljuslyktor... De kommer att passa mycket bra i lägenheten! De finns i grått och beige också. Och när man tittar på deras hemsida vill man bara ha mer...

SIANästa projekt

Ett kommande litet projekt som jag sysslar med är att göra snygga tavlor av marimekko-tyger som jag har köpt. Än så länge har jag inte köpt några ramar att fästa tyget på, men här är ett smakprov på mina val av tyg. Först hade jag tänkt mig något färgglatt som kan lysa upp rummet, men det slutade med att jag valde dessa två tyger med svart mönster. Det finns mycket att välja på, se marimekkos sajt.

unikko

marjapolku


Väldoft för badrummet

Igår var jag i Stockholm, och jag kunde inte låta bli att gå in på Lush för att köpa lite väldoftande badbomber och bubbelbitar till badrummet. Nu luktar hela badrummet jättegott, och badbomberna är så fina att man kan låta dem synas lite. Ett sätt är att lägga dem i en genomskinlig cylindervas som prydnad, ett annat är att göra som jag, lägga dem i en liten korg. Jag vill också tillägga att dessa badbomber är väldigt speciella och gör huden mjuk och len efter badet. Lush finns även på nätet. Min personliga favorit är bland annat Butterball badbomb.

51587-11

think pink

Fjärilar i fönstren

Jag längtar en del till våren, så för att piffa upp lite hemma har jag använt Husmusens tips att klistra fast små fjärilar på blompinnarna som tillhör mina orkidéer. Det blev faktiskt väldigt fint tycker jag själv. Jag har använt vanligt vitt papper som jag klippt ut enligt mallen på Husmusen sida. En del fjärilar målade jag i olika färger. Nu ser de orkidéer som inte blommar för tillfället lite roligare ut. Se bilderna nedan.


Blompinne med fjäril, lila

Blompinne med fjäril

Alla hjärtans te

Det finns visst massor med saker man kan ge bort på alla hjärtans dag, utan att behöva köpa så mycket. Till exempel detta te, som jag har gjort nya "lappar" till. Jag har helt enkelt skrivit ut fina ord på ett rött papper som jag sedan klippt till hjärtan. Därefter har jag stansat ut ett litet hål med en vanlig stansstämpel (finns bl.a. på Ordning och reda eller Åhléns). Det blir också snyggt om man klär in te-asken i ett fint papper.

Hjärte-te 2

Hjärte-te


Present till alla hjärtans dag

En present a la "blandband" är den här cd-skivan som jag ska ge bort imorgon. Jag har valt ut låtar efter personens bokstäver i sitt namn. Till exempel om personen heter Vera, väljer man ut en låt som börjar på V, en som börjar på E, och så vidare... Sedan har jag naturligtvis tillverkat ett fodral till cd-skivan, så det blir lite mer effektfullt. Rosa och rött brukar ju fungera på alla hjärtans dag. Sedan är det bara att använda sig av fantasin...

Cd-skiva


Kort till alla hjärtans dag

Efter inspiration från bland annat Martha Stewart har jag tillverkat de här korten till alla hjärtans dag. På bilderna ser de en aning orange ut, men de är egentligen ljusrosa. Jag har använt mig av lite tjockare papper som jag har vikt och sedan klistrat fast hjärtan i olika färger. Kanske du får ett av dem? :)

Fler kort  till alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag-kort


Alla hjärtans dag-tema

För den som gillar att pyssla finns det en hel del tips på Martha Stewarts hemsida. Där finns bland annat en alla hjärtans dag-special för de som vill tillverka egna små presenter till sina nära och kära. Marthas TV-show har börjat sändas på vardagarna, men personligen tycker jag att det är ett lite väl segt program.

Calandiva

Calandiva

En av mina nya favoritblommor är calandivan. Den har så söta små  blommor. Egentligen ville jag ha en ljusrosa, men det visade sig att jag hade köpt en mörkrosa blomma. Men den är lika fin faktiskt. Inte speciellt svår att sköta heller!

Projekt vykort

Välkommen till min nya blogg!

För den som inte har så mycket pengar att röra sig med är vykort ett utmärkt pysselprojekt. Jag har tillverkat några olika kort efter min fantasi. Det enda materialet jag har använt är färgade papper (köpta i en bokhandel), lim, silverpennor och sax. Vips får du söta och framför allt personliga små kort att ge bort.

Vykort nummer ett

Det